ALERTĂ METEO: Temperaturi peste media perioadei în următoarele două săptămâni. Maximele ating 12 grade Celsius

ALERTĂ METEO: Temperaturi peste media perioadei în următoarele două săptămâni. Maximele ating 12 grade Celsius
Publicat: 09/12/2019, 16:05

Potrivti ANM, în Banat se vor înregistra în medie temperaturi maxime de 7 – 12 grade, iar în perioada 16 – 20 decembrie sunt estimate valori chiar și de 11 – 15 grade Celsius. În zilele de 11 și 12 decembrie, valorile din orele amiezelor pot fi mai mici decât în restul intervalului, în medie de 5 – 7 grade.

„Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive pe parcursul celor două săptămâni și se vor încadra într-un ecart mediu de 0 – 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în data de 10 decembrie, în perioada 12 – 14 decembrie și, din nou, spre sfârșitul intervalului de referință”, conform ANM.

În ceea ce privește Crișana, regimul termic va fi caracterizat în cea mai mare parte a intervalului de valori cu mult peste cele specifice lunii decembrie. Astfel, vor fi valori diurne în medie de 6 – 10 grade, iar în perioada 16 – 20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 10 – 14 grade. În zilele de 11 și 12 decembrie, valorile de temperatură în orele amiezelor pot fi mai mici decât în restul intervalului, în medie de 5 – 7 grade. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive pe parcursul celor două săptămâni și se vor încadra într-un ecart mediu de 0 – 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în data de 10 decembrie, în perioada 12 – 14 decembrie și, din nou, spre sfârșitul intervalului de referință.

În Transilvania, în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice se vor situa în cea mai mare parte a regiunii peste cele climatologic specifice perioadei din an. Se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 3 – 7 grade, iar în perioada 16 – 20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 6 – 10 grade. Minimele termice se vor situa între -3 și 0 grade, mediat regional, iar valori mai mici – atât ziua cât și noaptea – vor fi în zonele depresionare. Regimul pluviometric va fi în general deficitar pe ansamblul celor două săptămâni, doar în perioada 13 – 14 decembrie probabilitatea pentru precipitații locale, slabe fiind mai ridicată.

În Maramureș, pe parcursul următoarelor două săptămâni, valorile de temperatură se vor menține în general peste mediile climatologice ale lunii decembrie. Maximele diurne se vor situa în medie între 4 și 7 grade, posibil chiar mai ridicate în perioada 16 – 20 decembrie, spre un ecart mediat regional de 6 – 10 grade. Temperaturile minime vor oscila în jurul pragului de îngheț, astfel că majoritatea valorilor vor fi între -2 și două grade. Ploi slabe, locale vor fi în data de 10 decembrie, apoi probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 12 – 14 decembrie și spre sfârșitul intervalului de referință.

În zona Moldovei, în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa ușor peste cele specifice lunii decembrie, în special în zonele mai înalte de relief. Maximele diurne se vor situa în medie între 3 și 7 grade, posibil mai ridicate în perioada 16 – 20 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în jurul pragului de îngheț la începutul intervalului, apoi acestea vor deveni ușor pozitive, astfel că în ansamblu media minimelor se va încadra în intervalul -2 până la două grade.

„Regimul pluviometric va fi unul deficitar, probabilitatea pentru precipitații menținându-se în general redusă, cu excepția perioadei 13 – 15 decembrie”, menționează sursa citată.

În Dobrogea, vremea se va menține mai caldă decât normal în luna decembrie pe tot parcursul intervalului. Se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime între 8 – 12 grade și minime de la două la șase grade, variațiile de la o zi la alta fiind nesemnificative. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor (ploi locale, în general slabe) va fi mai mare în intervalul 10 – 14 decembrie.

În ceea ce privește Muntenia, intervalul va debuta cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei în zonele joase de relief, dar cu o vreme caldă în restul regiunii; valorile diurne vor fi în medie între două și șapte grade, iar cele nocturne vor fi în general ușor negative. După data de 13 decembrie sunt estimate temperaturi în creștere ce se vor situa în marea lor majoritate peste cele climatologic specifice, cu un ecart mediu al maximelor de 6 – 12 grade, în timp ce minimele vor deveni ușor pozitive. Regimul pluviometric va fi unul deficitar, probabilitatea pentru precipitații menținându-se în general redusă, cu excepția perioadei 12 – 14 decembrie când va ploua local.

În Oltenia, intervalul va debuta cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei în zonele joase de relief, dar cu o vreme caldă în restul regiunii; maximele vor fi între două și șapte grade, iar minimele de la zero la două grade, mediat regional. După data de 14 decembrie sunt estimate temperaturi în creștere ce se vor situa în marea lor majoritate peste mediile multianuale, cu un ecart mediu al valorilor diurne de 6 – 12 grade, iar al minimelor nocturne între două și patru grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 11 – 14 decembrie, când va ploua în mare parte a regiunii, posibil moderat cantitativ și din nou spre sfârșitul intervalului.

La munte, în cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 16 -20 decembrie, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între zero și șase grade, iar minimele între -7 și -1 grad, în medie. Se vor semnala precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) în perioada 11 – 14 decembrie, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi, din nou, în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mesajul Germaniei pentru Putin: Retrageți-vă trupele din Ucraina și începeți negocierile cu Kievul
Vrăji în casa lui Silviu Prigoană?! Adriana Bahmuțeanu rupe tăcerea: „Mihaela și menajera se acuză…”
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner...
Putea fi salvat adolescentul care a murit așteptând o ambulanța? Chirurg pediatru: „Nu mai e...
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă:...
O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat că avea o relație cu un...
Ucraina se pregătește să arunce în luptă brigada de soldați antrenată în Franța, dotată cu...
Dublă lovitură pentru familia lui Silviu Prigoană! A suferit un AVC atunci când a auzit...
Câte ore pe noapte trebuie să dormim, de fapt, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire....
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
Cutremur puternic în Turcia, astăzi. Ce magnitudine a avut seismul și care sunt zonele afectate
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Ce fel de dubă poți să conduci cu permis Categoria B?
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
Statul pune TAXĂ. Banii de care românii NU se vor bucura, deși i-au câștigat
Vremea vine cu alte mari surprize. Nici meteorologii nu se mai așteptau
Regina Întunericului și Adriana Bahmuțeanu, replici dure după întâlnirea în taină cu Honorius Prigoană. Ce...
Mike Tyson vs. Jake Paul: Când (ora României) și unde se difuzează online meciul?
Cum îl apară Gabriela Cristea pe Tavi Clonda: “Tu îți permiți să-ți dai părerea și...
Jake Paul, șocat de gestul adversarului său, Mike Tyson: "Trebuie să mă ciupesc Tocmai am...
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că...
O cometă „centaur” a erupt de patru ori în mai puțin de 48 de ore